Thursday, October 9, 2008

Pertandingan Mencipta Logo

Cadangan Logo 1

Konsep - Segitiga berlekuk melambangkan bentuk "scale ruler" yang digunakan oleh QS
Warna - Merah, kuning dan hitam - warna rasmi negeri Sarawak. Purple - warna UiTM

Untuk peserta yang lain, sila kemukakan logo anda kepada saya atau Cik Noor Akmal selewatnya pada 15/8/08.

Satu undian (bukan afundi) secara dalam talian (online) akan dibuka untuk menentukan keputusan logo persatuan yang baru. Harap maklum

12 comments:

Alia said...

looks ok but need some modification. e.g futuristic element

KALASian said...

ermm..ok, but not the colors..need some 'funky n futuristic' element..psatuan kte kn 'muda remaja' lg..*smile*

Anonymous said...

bolehlah but kelihatan mcm dah tua dan warnanya pun macam tidak menarik itneed to renovationto make it more interesting

Faiz said...

Colours should represent something, it's a logo not a funky t-shirt. The colours on the logo represent Sarawak and UiTM. A logo should look professional not funky.

On the futuristic element, please be specific, or if you have any idea kindly share with me. TQ

Miss Mala said...

Jadi ke pertandingan ni? Bagi aku asalkan logo tu brings reason and punya maksud tersendiri kira oklah. Kan ada makna logo tu, kira ok gak.

bonjoi pt 1 said...

tak suke aaarr.. tak bole ke org lain hantar logo lain utk terus d perjuangkan?? mcm abg azly kan dah buat satu?? knp tak antar???

shinchan91 said...

eh kire ok la logo tu..adeke ckp x suke..tp klu ade yg laen lg kan bagos..xbape cantek sgt ar logo nie..

bibi part2 said...

saye nak antar logo lagi..
open la balek petandingan ni..huhu

faiz said...

Boleh hantar lagi logo, jemput2 kalau logo di pilih ada hadiah wang tunai

Anonymous said...

ish2 tu bb or sem yg nak send logo tu...sem2...jgn gna nama org la...
malu2 lg...hntar jakla logo tuu..ish2

Anonymous said...

boleh ke tukar? kan logo yg bulat2 tu dah lame digunakan for smua qs uitm. sejak dari azali lagi kan?? ke ni untuk qs uitm swak je?? or memang dah approve by FSPU?

faiz said...

Logo persatuan berbeza mengikut cawangan, cawangan perak pun ada logo dia sendiri. kita tak terlibat secara langsung dengan persatuan di fspu. sejak dari azali? amboi lamanya ye, dasyat betul lah cik anonymous ni :)